¿Hola, Cómo Estás? Förstod du det där? Inte? Men vilken tur då att Sveriges Ridgymnasium i Flyinge, Lund, nu lanserar en internationell profil med fokus på just spanska.

- Hos oss kan man lära sig ett tredje språk vilket är mycket fördelaktigt om man ska arbeta med hästar internationellt. Dessutom får man meritpoäng för Spanska 3 och 4, vilket kan var betydelsefullt inför ansökan till högskola och universitet, säger Pernilla Haverstal, skolchef på Sveriges Ridgymnasium.

Höstterminen 2021 lanseras profilen på vår skola i Flyinge, Lund, men redan nu talas det spanska på skolan.
- Vi har kurser i spanska som individuellt val och det är en grupp elever från årskurs två och tre som valt att läsa spanska i år, säger Pernilla Haverstal.

Två av dessa är Ida Rådlund och klasskamraten Sofia Johnson Hallgren.
- Jag tycker att det bästa med att läsa spanska är att man inte bara får lära sig ett nytt språk utan också får en större förståelse för andras kultur och miljö, säger Ida Rådlund.

Variation i undervisningen
Ida Rådlund uppskattar också variationen som spanskan medför.
- Vi har roliga lektioner med varierande övningar.

Sofia Johnson Hallgren instämmer.
- Det är väldigt skönt att bryta av schemat och få en stor variation mellan sina olika kurser.

Bra kunskaper inför framtiden
Ida Rådlund och Sofia Johnson Hallgren ser ytterligare fördelar med att lära sig ett tredje språk.
- Jag tycker man ska läsa spanska för att få bredare kunskaper som kan hjälpa en vid utbildning eller jobb längre fram i livet, säger Ida Rådlund.

Sofia Johnson Hallgren instämmer.
- Jag tycker att det bästa med att lära sig spanska är att man får en bredare språkförståelse och lättare kan kommunicera med människor runt om i världen.


Text: Annelie Adamsdotter