Ridgymnasium i Flyinge - Vägen till högskola eller jobb | SRG

Flyinge ridgymnasium – byn med fler hästar än människor

Flyinge


Ansökningskod NBHAT/ Lätt att pendla / ca 100 elever / Bo nära skolan / Välj skolhäst eller egen häst / 2022 nådde 87% yrkesexamen / 74% grundläggande behörighet / snittbetyg 15,59 / Meritvärde 185 / Medelvärde 241

Yrkesfokus med specialkurser

Arbeta mycket praktiskt, vara ute i naturen, andas frisk luft, plugga mot konkreta yrken och kom fort ut i arbetslivet.

Breda möjligheter för framtiden

Läs en komplett gymnasiekompetens som förbereder dig brett för vidare studier eller yrke – välj hur du vill plugga och riktning själv.

En oslagbar kombination

Hästen är en fantastisk lärare och hjälper dig ta ansvar. Många hästmänniskor har starkt driv och är starka personer med passion.

Om skolan

Välkommen att bli en av oss på fantastiska Flyinge Kungsgård

Du är varmt välkommen som elev till Sveriges Ridgymnasium i Flyinge

Hos oss på Sveriges Ridgymnasium kan du skaffa dig en komplett gymnasieutbildning med behörighet för fortsatta studier på universitet och högskola samtidigt som du får ägna dig åt ditt stora intresse – hästar! Du får dessutom en yrkesexamen som hästskötare – vi har fokus på ridning och hästskötsel en stor del av skolveckan. Vill du hellre börja arbeta efter studenten ger din gymnasieexamen dig fina möjligheter att gå rakt ut i arbete.

Alla antagna elever som ej vill/kan pendla är garanterade en plats på Flyinge AB:s elevhem. Vill du ta med egen häst går det bra att stalla upp den hos oss men vill du rida på våra fina skolhästar går det lika bra.

Om Flyinge Kungsgård

Flyinge är byn där det finns fler hästar än människor. Vi startade vår skola i Flyinge hösten 2015 där vi samarbetar med Flyinge AB. Skolan är belägen på Flyinge Kungsgård, en av Sveriges tre riksanläggningar och som ägs/förvaltas av Hästnäringens nationella stiftelse.

På Flyinge Kungsgård bedrivs även Hippologutbildningen, som Sveriges Lantbruksuniversitet är huvudman för, Beridarutbildningen och Hovslagarutbildningen, på Flyinge Hästsportgymnasium är yrkesutgången hästskötare med inriktning mot skötsel och drift av hästsportanläggningar.

Idag är Flyinge ett kunskapscenter och en mötesplats för hingstägare och uppfödare genom bruksprov och unga hästars championat samt för tävlingsryttare på alla nivåer i både hoppning och dressyr. Det som präglar skolan på Flyinge är dess miljö, kulturarv samt nationellt utbildningscentra för hästnäringen.

Det är ett riktigt hästmecka och det märker man av om man är gymnasieelev!

Skugga en elev

Anmäl här

Student 9 juni

Utspring från Chefsbostaden, Flyinge Kungsgård kl.13.00

Terminsavslutning 16 juni

Terminsstart 21 augusti

Fakta om Flyinge

4 ridhus
4 ridbanor på grus och gräs
Terrängbana
Täckt galoppbana
Galoppbana
Lösdrift för skolhästarna
8 stallar
4 Undervisningslokaler
2 elevhem
Restaurang
Ridsportbutik

Studentliv

Tre år på samma anläggning

All utbildning sker på Flyinge Kungsgård.

Skollokalerna är en del av stallmiljön vilket innebär att elevernas samlade skoltid spenderas sammanhållet på anläggningen. Elevernas vardag består omväxlande av praktiska och teoretiska lektioner. Utbildningen ger eleverna de kunskaper som krävs för att genomföra avslutande gymnasiearbete som i sin tur leder till en yrkesexamen.

Behöver du boende hjälper vi dig

På Flyinge finns det flera olika boenden.

Eleverna i åk 1 brukar bo tillsammans i ett av husen. De flesta bor i dubbelrum och det kan kännas skönt när du kanske inte känner någon i klassen och hemlängtan dyker upp.
I kostnaden ingår kvällsmat mån- till torsdag samt ansvarig personal på plats även på natten.

Du kan rida skolhäst eller egen häst

Möjlighet att rida välutbildade skolhästar.

Skolhästarna ägs av Flyinge AB. De går även med andra studenter och håller därför hög utbildningsnivå.
Har du en egen häst, som kan passa som din skolhäst, så finns det möjlighet att ta med den. Hästen får kostnadsfritt en egen box.

Läs mer

Kontakt

Rektor

Isa Cavling
isa.cavling@ridgymnasium.nu
Tel: 010 495 20 01

Skolchefer

Marielle Olofsson, skoladministration
marielle.olofsson@ridgymnasium.nu
Tel: 010 495 20 02

Karin Hero, hästinriktning
karin.hero@ridgymnasium.nu
Tel: 070 147 24 00

Besöksadress

Flyinge Kungsgård
247 93 Flyinge