Elin Lennartsson är från Kinna och har tagit studenten från SRG Flyinge, Lund. Hon fick bland annat stipendium från Erasmus+ två gånger för att göra utlands APL. Bilden är från Elins APL på Stal Heijligers i Holland, framtida arbetsplats efter studenten.

Studier och studentfirande i Coronatider
Studera på distans gick jättebra, det var inte några problem med att bli klar med de teoretiska ämnena, men jag saknade så klart skolan och hästarna, säger Elin.

- Att inte veta hur det skulle bli med studenten kändes lite oroligt, säger Elin. SRG avvaktade Skolverkets och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för studentfirande, så vi fick vänta ganska länge på ett besked. Studenten blev till slut en fin och minnesvärd dag på skolan.

 

Skolan
- SRG Flyinge är en jättebra skola, säger Elin, jag skulle gjort samma val igen. Det är en dröm att få vara på Flyinge, här händer alltid saker och man kan titta på clinics och tävlingar, eller när Jens Fredriksson och Helena Torstensson rider sina hästar.

- Skolhäst-materialet är också en dröm, hästarna är välutbildade och erfarna läromästare. Elevhemspersonalen finns alltid till hands om man behöver prata med någon.

Elin med några av sina skolkamrater.

Elin med några av sina skolkamrater.

Stipendium genom SRG:s Erasmus+projekt för utlands APL.
- Jag blev överlycklig första gången när jag fick stipendium och samtidigt blev jag jättenervös, berättar Elin. Tänk om jag inte skulle tycka om att jobba med hästar utomlands?

- Men jag älskade det, det var så roligt, jag fick ett kvitto på att detta är vad jag vill göra! I årskurs två gjorde jag APL hos Rob och Robbert Ehrens i Holland, det var så lärorikt. Jag var inte särskilt bra på engelska, men jag utvecklade min engelska enormt mycket under den tiden.

Mys med unghästarna på Stal Heijligers.

Mys med unghästarna på Stal Heijligers.

Arbeta utomlands
- Att få ett stipendium och åka utomlands gör verkligen att man växer som person, säger Elin. Man får lära sig att ta ansvar i mycket högre grad, bland annat bara genom att resa och att hålla koll på sin ekonomi så att pengarna räcker till. Man får vara med om mycket och träffar dessutom härliga människor och kamrater för livet.

- Hösten 2019 gjorde jag fem veckors APL hos Nina Fortgens och Rob Heijligers på Stal Heijligers i Asten. Här är det också meningen att jag ska börja arbeta i sommar, det ska bli så spännande och roligt!

En av Flyinge Kungsgårds alla storkar.

En av Flyinge Kungsgårds alla storkar.