Stal Heijligers, Asten, i provinsen Noord Brabant, Holland. SRG:s samarbetspartner sedan 2012.

Rob Heijligers är uppvuxen på Manege Heijligers i Asten, en ridanläggning som hans föräldrar drev. Under ungdomsåren var han framgångsrik både på ponny och häst. Nina är uppvuxen i Sverige och var en aktiv hobbyryttare, hon flyttade med sin familj till Holland och där träffade hon Rob. Ninas lillasyster Desiree, gjorde sin gymnasieutbildning vid SRG Varberg och tog studenten 2009.

Nina och Rob startade sitt eget företag, Stal Heijligers, 2005 och byggde en ny anläggning i Asten. Där startade deras företagssuccé med att köpa in och utveckla hästar med talang för hoppning. Deras vision är att matcha varje kunds önskemål med rätt häst. På anläggningen finns ett stort utbud av talangfulla hopphästar i olika prisklasser. Dessa hästar tävlas på olika nivåer, från unghäst- till internationella, klasser av Rob.

SRG:s elever kommer att ha möjlighet att få hjälpa till att arbeta som groom på olika tävlingar utöver det dagliga arbetet med hästarna på anläggningen. Nina & Rob har två döttrar som tävlar framgångsrikt i ponny- och children klasser.

SRG:s elever delar ett rum på gården. Det finns badrum och ett kök som man delar med anställda på gården. Det är cykelavstånd till affärer i byn Asten så att man kan handla mat, här finns även restauranger och ett berömt glasscafé. Lakan och handdukar finns på boendet.

För SRG:s elever bokar vi flyg från Göteborg eller Köpenhamn till Schiphols flygplats i Amsterdam, beroende på vilken dag och tid som passar bäst när det gäller flygtider i anslutning till praktikperioden. Från flygplatsen via tåg och hämtning med bil vid stationen.

Nina & Rob önskar SRG:s Erasmus+ stipendiater varmt välkomna!
Följ dem på sociala meder och titta in på dreras hemsida.

Hemsida>>