Stal Heijligers, Asten, i provinsen Noord Brabant, Holland. SRG:s samarbetspartner sedan 2010.

Rob Heijligers är uppvuxen på Manege Heijligers i Asten, en ridanläggning som hans föräldrar drev. Under ungdomsåren var han framgångsrik både på ponny och häst. Nina är uppvuxen i Sverige och var en aktiv hobbyryttare, hon flyttade med sin familj till Holland och där träffade hon Rob. Ninas lillasyster Desiree, gjorde sin gymnasieutbildning vid SRG Varberg och tog studenten 2009.

Nina och Rob startade sitt eget företag, Stal Heijligers, 2005 och byggde en ny anläggning i Asten. Där startade deras företagssuccé med att köpa in och utveckla hästar med talang för hoppning. Deras vision är att matcha varje kunds önskemål med rätt häst. På anläggningen finns ett stort utbud av talangfulla hopphästar i olika prisklasser. Dessa hästar tävlas på olika nivåer, från unghäst- till internationella, klasser av Rob.

SRG:s elever kommer att ha möjlighet att få hjälpa till att arbeta som groom på olika tävlingar utöver det dagliga arbetet med hästarna på anläggningen. Nina & Rob har två döttrar som tävlar framgångsrikt i ponny- och children klasser.

SRG:s elever delar ett rum på gården. Det finns badrum och ett kök som man delar med anställda på gården. Det är cykelavstånd till affärer i byn Asten så att man kan handla mat, här finns även restauranger och ett berömt glasscafé.

Alice Göransson

Alice Göransson SRG20 Kungsbacka
"- Under min APL-period hos Stal Heijligers så hade jag det väldigt bra! Alla var trevliga och välkomnande. Jag fick även möjlighet att rida mycket och man kände sig mer som en anställd i teamet och fick göra allt. Det var väldigt lärorikt att få se hur hästhållningen i andra länder funkar och att få följa med på tävlingar.

- Att jobba utomlands är absolut nånting jag kan tänka mig göra i framtiden.
Tips till andra som funderar på att söka Erasmus+ praktik, tveka inte utan sök och åk ifall du blir antagen, det är en enormt bra livserfarenhet att ha med sig!"
Hälsningar Alice.

Rob Heijligers

Nina & Rob önskar SRG:s Erasmus+ stipendiater varmt välkomna!
Följ dem på sociala meder och titta in på deras hemsida.

Hemsida>>