Erasmus + - Sveriges Ridgymnasium

Erasmus +

Sveriges Ridgymnasium erbjuder en unik möjlighet att göra APL utomlands med stöd av EU-projektet Erasmus+

 

Alla elever i åk 2 och 3 kan ansöka om ett stipendium som innebär att alla kostnader för utlands-APL bekostas av projektet. Vi har flera samarbetspartners i Holland och Spanien som tar emot våra elever. Att göra APL utomlands beskriver eleverna som både spännande och utvecklande. Sveriges Ridgymnasium har varit del av olika EU-projekt för utlandspraktik sedan 2010.

 

Samarbetspartners ht-2023

Stal Doorwerth, Holland

Linn och Kevin Olsmeijer äger och driver anläggningen och bor på gården tillsammans med sina tre barn. Linn kommer från Sverige där hon red med i Young Rider- landslaget under åren 1998 – 2000. Kevin red i landslaget för Holland och det var så de träffades.

Målet för företagets verksamhet är att förädla unga hästar med god kvalitet. De väljer helst 5–6 åriga hästar som utbildas och tävlas för att senare säljas. Vissa hästar behålls för att fortsätta att tävlas av Kevin, de säljs eventuellt till delägare för att kunna finansiera tävlandet på en högre internationell nivå: Det finns även inackorderade hästar på gården, det nybyggda stallet har plats för 34 hästar.

Hemsida  

Instagram

 

Stal Heijligers, Holland

Rob Heijligers är uppvuxen på Manege Heijligers i Asten, en ridanläggning som hans föräldrar drev. Under ungdomsåren var han framgångsrik både på ponny och häst. Nina är uppvuxen i Sverige, Ninas lillasyster Desiree, gjorde sin gymnasieutbildning vid SRG Varberg och tog studenten 2009.

Nina och Rob startade sitt eget företag, Stal Heijligers, 2005 och byggde en ny anläggning i Asten. Där startade deras företagssuccé med att köpa in och utveckla hästar med talang för hoppning. Deras vision är att matcha varje kunds önskemål med rätt häst. På anläggningen finns ett stort utbud av talangfulla hopphästar i olika prisklasser. Dessa hästar tävlas på olika nivåer, från unghäst- till internationella, klasser av Rob.
SRG:s elever kommer att ha möjlighet att få hjälpa till att arbeta som groom på olika tävlingar utöver det dagliga arbetet med hästarna på anläggningen.

Hemsida

Facebook

 

Erika Hanhisuanto, Spanien

Erika, med smeknamnet ”Pikkis”, är en finsk tävlingsryttare som har sin bas i Coin, Spanien.

Erika har ofta praktikanter från ett finskt naturbruksgymnasium och tränande tävlingsryttare från Finland som gäster på sin fina anläggningDen ligger en bit upp i bergen från byn Coin, cirka 30 minuters bilväg från Marbella.

Erika driver även företaget ”Relax & Ride där hon arrangerar helgkurser i hoppning, dressyr och/eller tur-ridning i den vackra naturen samt att gästerna kan bo och äta på anläggningen. Hon har flera skolhästar och egna tävlingshästar, även inackorderade hästar. Hästarna går oftast ute på nätterna i små hagar och står inne på dagarna på grund av klimatet.

Hemsida Relax & Ride

Instagram