Stal Doorwerth i provinsen Gelderland, Holland.

Ett av SRG:s samarbetsstall i EU-programmet Erasmus+.

Linn och Kevin Olsmeijer äger och driver anläggningen och bor på gården. Linn kommer från Sverige där hon red med i Young Rider- landslaget under åren 1998 - 2000. Kevin red i landslaget för Holland och det var så de träffades. Linn flyttade sedan till Holland och de blev ett par.

Målet för företagets verksamhet är att förädla unga hästar med god kvalitet. De väljer helst 5–6 åriga hästar som utbildas och tävlas för att senare säljas. Vissa hästar behålls för att fortsätta att tävlas av Kevin, de säljs eventuellt till delägare för att kunna finansiera tävlandet på en högre internationell nivå, Linn tävlingsrider när hon har möjlighet. Det finns även inackorderade hästar på gården, det nybyggda stallet har plats för 34 hästar, i dag står det 20 hästar i stallet.

Kevin jobbar även som tränare och hans mål är att utbilda unga ryttare som vill satsa på ridsporten. Linn undervisar också och de tar emot elever som bor och tränar på gården.

De har tre döttrar som rider, den äldsta dottern Lilly rider ponny på MsvA- nivå och stor häst på 1.10- nivå. Mellandottern May rider på 1.10 nivå, den yngsta dottern Noé rider än så länge på ridskola. Stal Doorwerth startades 1976 av Kevins föräldrar. Hans pappa Tom tävlade internationell svår klass i hoppning och arbetade som instruktör på Deurne, den största skolan i Holland som har liknande verksamhet som SRG. Tom var mycket intresserad av olika hästars typ och utveckling, just för att kunna utbilda, förädla och att senare säljas.

SRG har haft elever hos familjen Oldsmeijer vid tre olika tillfällen sedan juni 2022 och det har varit ett mycket givande samarbete.

Så här tyckte våra elever i SRG20
"- Vår upplevelse i Nederländerna har varit helt fantastisk! Vi var hos Linn och Kevin Olsmeijer och vi kunde nog inte fått bättre handledare och chefer. Kände oss så välkomna och uppskattade i det jobb vi gjorde, vilket var väldigt roligt. Även på våra lediga dagar och kvällar hade vi väldigt kul. Vi umgicks mycket med familjen och åkte i väg och åt på bland annat pannkakshus, vilket var en väldigt rolig (och god) upplevelse.
- Tips till någon som tänker på att eventuellt söka till Erasmus+, så skulle vi säga kör! Man har ingenting att förlora och förmodligen kommer du att få helt underbara veckor utomlands, precis som vi fick! Några andra tips som vi kan ge är att inte vara rädd att visa framfötterna och jobba hårt, det uppskattas alltid av arbetsgivare och kan leda till att du får göra fler roliga grejer än vad du annars kanske hade fått göra. Var inte heller rädd för att umgås och lära känna familjen du jobbar hos."

Boende
SRG:s elever delar ett rum på gården. Det finns badrum och ett kök där man kan laga mat och som man delar med en anställd på gården, man får skjuts till affären så att man kan handla mat. Vissa dagar äter man middag med familjen Olsmeijer. Lakan och handdukar finns på boendet.

Linn och Kevin hälsar SRG:s Erasmus+ stipendiater varmt välkomna!

Hemsida>>

Instagram: @staldoorwerth