Erika Hanhisuanto, Coin, Spanien

Erika, med smeknamnet ”Pikkis”, är en finsk tävlingsryttare som har sin bas i Coin, Spanien. Ny samarbetspartner från ht-2022.

Erika har ofta praktikanter från ett finskt naturbruksgymnasium och tränande tävlingsryttare från Finland som gäster på sin fina anläggning. Den ligger en bit upp i bergen från byn Coin, cirka 30 minuters bilväg från Marbella. Till flygplatsen i Malaga tar det cirka 45 minuter där Erika kan möta upp våra elever.

Hon driver även företaget ”Relax & Ride, där Erika arrangerar helgkurser i hoppning, dressyr och/eller tur-ridning i den vackra naturen samt att gästerna kan bo och äta på anläggningen.

Erika har flera skolhästar och egna tävlingshästar, även inackorderade hästar. Hästarna går oftast ute på nätterna i små hagar och står inne på dagarna på grund av klimatet.

Boende till eleverna finns på anläggningen i en trevlig villa där man delar rum med en SRG kamrat, det finns stort allrum och kök där man kan laga mat och man delar det med övriga praktikanter. Erika och hennes praktikanter/gäster gör alltid saker tillsammans; åker och handlar, besöker Marbella eller andra aktiviteter som man kan hänga med på för att lära sig lite om den spanska kulturen. Är det någon tävling under APL- perioden kan man få uppleva hur det går till i Spanien. Erika och hennes andra finska praktikanter pratar även svenska.

Har man tur kan man få rida med på en ridtur i de härliga omgivningarna – men kom ihåg att ”ridning är en bonus”.

För SRG:s elever bokar vi flyg från Göteborg eller Köpenhamn till Malaga, beroende på vilken dag och tid som passar bäst när det gäller flygtider i anslutning till praktikperioden.

Erika hälsar SRG:s Erasmus+ stipendiater varmt välkomna!

Hemsida Relax & Ride >>