Erika Hanhisuanto, Coin, Spanien

Erika, med smeknamnet ”Pikkis”, är en finsk tävlingsryttare som har sin bas i Coin, Spanien.

Erika har ofta praktikanter från ett finskt naturbruksgymnasium och tränande tävlingsryttare från Finland som gäster på sin fina anläggning. Den ligger en bit upp i bergen från byn Coin, cirka 30 minuters bilväg från Marbella. Till flygplatsen i Malaga tar det cirka 45 minuter där Erika kan möta upp våra elever.

Hon driver även företaget ”Relax & Ride, där Erika arrangerar helgkurser i hoppning, dressyr och/eller tur-ridning i den vackra naturen samt att gästerna kan bo och äta på anläggningen.

Erika har flera skolhästar och egna tävlingshästar, även inackorderade hästar. Hästarna går oftast ute på nätterna i små hagar och står inne på dagarna på grund av klimatet.

Boende till eleverna finns på anläggningen i en trevlig villa där man delar rum med en SRG kamrat, det finns stort allrum och kök där man kan laga mat och man delar det med övriga praktikanter. Erika och hennes praktikanter/gäster gör alltid saker tillsammans; åker och handlar, besöker Marbella eller andra aktiviteter som man kan hänga med på för att lära sig lite om den spanska kulturen. Är det någon tävling under APL- perioden kan man få uppleva hur det går till i Spanien. Erika och hennes andra finska praktikanter pratar även svenska.

Har man tur kan man få rida med på en ridtur i de härliga omgivningarna – men kom ihåg att ”ridning är en bonus”.

Vår samarbetspartner Erika tillsamman med SRG:s elever

SRG har haft elever hos Erika under två perioder hösten 2022 och ser fram emot ett lika fint och givande samarbete 2023.

Så här tyckte en av våra elever i SRG 20 om sin praktik:
"- Det har varit väldigt lärorikt och en otrolig upplevelse. Det var väldigt kul att få se hur en verksamhet i ett annat land fungerande. Jag lärde mig väldigt mycket under vår tid där men även under resan dit och hem. Man fick lära sig att ta hand om sig själv då där inte fanns någon annan som lagade maten, tog disken eller såg till att man kom upp på morgonen. Jag tycker även att det gjorde att jag utvecklades och mognande som person.

- Mitt självförtroende inom ridningen/stallarbetet och även utanför stallet har utvecklats då vi fick ta mycket eget ansvar, initiativ och träffa många nya människor. Det var helt enkelt en helt fantastisk upplevelse.

- Jag hade gjort den här resan hundra gånger om, om jag fick chansen!"
En ridbana med fantastiskt vacker utsikt

Erika hälsar SRG:s Erasmus+ stipendiater varmt välkomna!

Hemsida Relax & Ride >>