Att förvandla kreativitet till ett hållbart företag är precis vad Julia Pedersen, Alma Holmqvist och Emily Wingren har gjort. De går alla på Sveriges Ridgymnasium i Svedala och driver tillsammans UF-företaget Epoxi EcoCraft UF.
Under 2025 tog sig hela tre UF-företag från skolan vidare till de regionala deltävlingarna i Malmö. Dessutom blev läraren Alexander Reuter nominerad till Årets UF-lärare – ett bevis på den passion och drivkraft han har för att inspirera sina elever.
Att kombinera entreprenörskap och passion för hästar är precis vad Cornelia Kristiansson, Julia Gustafsson, Amanda Hansen och Linnea Lideflo har gjort. Deras innovativa affärside? Elektroniska hinderstöd som kan justeras direkt från hästryggen.
Var tredje elev som idag går ut gymnasiet har drivit ett UF-företag och totalt har över 600 000 gymnasieelever drivit UF-företag sedan det grundades 1980.
Elever som drivit UF-företag har bättre möjligheter efter skoltiden; de får oftare jobb, har färre arbetslöshetsdagar och startar oftare eget företag som anställer fler.
På Sveriges Ridgymnasium har alla elever möjlighet att driva UF-företag oavsett vilken profil man väljer. Vi tror på ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet!
Även i Varberg märks elevernas entreprenörsanda tydligt. Precis som på Sveriges Ridgymnasium i Svedala har SRG Varbergs elever visat prov på stor framgång inom UF-företagande.
LT Equestrian UF består av två inbitna hästtjejer från Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka som under sitt entreprenörskaps år valde att satsa på just det som de lärt sig under dessa år i skolan: hästverksamhet.
När olyckan är framme är varje sekund viktig. Det var just den insikten som fick Amanda Svensson och Juni Einald, elever på Sveriges Ridgymnasium att starta Quick Care UF.