SRG SVEDALA, BÖKEBERG GÅRD & ARENA

VÅR UNIKA RIDANLÄGGNING

Skolan ligger naturskönt i hjärtat av Svedala kommun med närhet till Skabersjö bokskog där det finns härliga ridvägar. Ridhuset som stod klart 2007 är hela 25x80m och har en vacker takkonstruktion som ger en känsla av rymd och ljus och med nytt underlag i form av fibersand. De äldsta byggnaderna på anläggningen är från mitten av 1800-talet. Stallarna är uppdelade på fyra olika byggnader med sammanlagt 70 boxar. Närheten till Lund, Malmö, Köpenhamn och inte minst Malmö Airport, förstärker känslan av att vara centralt nära staden men ändå mitt ute på landet. För pendlande elever stannar bussen precis utanför anläggningen.
Skolan är certifierad för att bedriva Nationell Idrottsutbildning.

MER OM NIU

Rektor: Mona Falkensson
mona.falkensson@ridgymnasium.nu

Bökeberg Gård & Arena
233 94 Svedala

Vägbeskrivning >>

Följ med Therese och Andrew på en rundtur på skolan.

Karin Hero

Skolchef- inriktning häst samt verksamhetsledning Bökeberg, Svedala

Karin är examinerad rektor och har lång erfarenhet av hästar och ridning, är utbildad Svensk Ridlärare III och B-tränare i dressyr. Karin har arbetat utomlands som beridare i många år, både i Europa och USA, samt tävlat i dressyr på landslagsnivå.

070 147 24 00 karin.hero@ridgymnasium.nu

Mona Falkensson

Rektor

Mona är legitimerad specialpedagog och yrkeslärare. Tävlingserfarenhet i dressyr.

072 216 81 67  mona.falkensson@ridgymnasium.nu

Josefin Sjöholm

Lärare & administratör

Josefin är legitimerad lärare och undervisar i matematik och naturkunskap i Svedala samt naturkunskap i Flyinge.

072 975 31 32  josefin.sjoholm@ridgymnasium.nu

Therese Fransson

Stallchef

Therese är hippolog och undervisar våra elever i stallet.

070 811 99 31  therese.fransson@ridgymnasium.nu

Andrew Settli

Bitr. stallchef & lokal elevrekryterare

Andrew är hippolog. Undervisar eleverna i stallet och är SRG Svedalas lokala elevrekryterare.

070 243 25 96 andrew.settli@ridgymnasium.nu

Annika Nordmark

Lärare

Annika är legitimerad lärare och hippolog. Hon undervisar i hästkurserna, är ansvarig för APL och lärlingsutbildningen.

annika.nordmark@ridgymnasium.nu

Elin Dunér

Lärare

Elin är legitimerad lärare och undervisar i religion.

elin.duner@ridgymnasium.nu

Dalle Bergström

Lärare

Dalle är legitimerad lärare och undervisar i Idrott och Hälsa i på våra skolor i Svedala och Flyinge. Han undervisar även i den teoretiska delen av specialidrotten i Flyinge.

dalle.bergstrom@ridgymnasium.nu

Alexander Reuter

Lärare

Alexander undervisar i historia, samhällskunskap, företagsekonomi och entreprenörskap på skolan i Svedala. Undervisar i företagsekonomi och historia på skolan i Flyinge.

alexander.reuter@ridgymnasium.nu

Kristin Scherman

Lärare

Kristin undervisar i biologi samt i marken och växternas biologi.

kristin.scherman@ridgymnasium.nu

Sandra Håkansson

Lärare

Sandra är legitimerad lärare och undervisar i engelska.

072 975 31 32  sandra.hakansson@ridgymnasium.nu

Britt-Marie Henningsson-Ivarsson

Yrkeslärare

Britt-Marie är utbildad B-tränare i dressyr och har en mycket lång erfarenhet av hästar och ridning. Undervisar i NIU dressyr samt i ridkurserna i Svedala. Britt-Marie är aktiv tävlingsryttare i dressyr. Red 2018 sitt tredje unghäst VM på egna uppfödningar.

britt-marie.ivarsson@ridgymnasium.nu

Kaisa Helseth

Yrkeslärare

Kaisa är Ridlärare III och Tränare I på Norsk Hestesenter og Norges Rytterforbund. Hon undervisar i NIU hoppning samt i ridkurserna. Har tävlingserfarenhet i hoppning.

kaisa.helseth@ridgymnasium.nu

Lina Sjöberg

Yrkeslärare

Lina är legitimerad yrkeslärare och Hippolog. Undervisar i hästkunskapskurserna och i gymnasiearbetet.

lina.sjoberg@ridgymnasium.nu

Maria Sandberg Nyman

Yrkeslärare

Maria undervisar i djurens biologi och djurvård.

maria.sandberg.nyman@ridgymnasium.nu

Sofie Rhodin

Yrkeslärare

Sofie är ridlärare och erfaren ryttare. Hon undervisar främst i stallet på Bökeberg.

sofie.rhodin@ridgymnasium.nu

Sabina Sandström

Elev- och boenderesurs

sabina.sandstrom@ridgymnasium.nu

Michelle Alemo

Elevresurs

michelle.alemo@ridgymnasium.nu

Björn Berglund

Vaktmästare

Björn är anläggningsansvarig och hanterar fastighetsfrågor. Han har A-tränare licens i trav och har mångårig erfarenhet av stora stall och travsport både från USA och Sverige.

bjorn.berglund@ridgymnasium.nu