SRG FLYINGE, LUND
VÄLKOMMEN ATT BLI EN AV OSS PÅ FANTASTISKA FLYINGE!

Hos oss på Sveriges Ridgymnasium kan du skaffa dig en komplett gymnasieutbildning med behörighet för fortsatta studier på universitet och högskola samtidigt som du får ägna dig åt ditt stora intresse – hästar! Du får dessutom en yrkesexamen som hästskötare – vi har fokus på ridning och hästskötsel en stor del av skolveckan. Vill du hellre börja arbeta efter studenten ger din gymnasieexamen dig fina möjligheter att gå rakt ut i arbete. Alla antagna elever som ej vill/kan pendla är garanterade en plats på Flyinge AB:s elevhem. Vill du ta med egen häst går det bra att stalla upp den hos oss men vill du rida på våra fina skolhästar går det lika bra.

Flyinge är byn där det finns fler hästar än människor. Vi startade vår skola i Flyinge hösten 2015 där vi samarbetar med Flyinge AB. Skolan är belägen på Flyinge Kungsgård, en av Sveriges tre riksanläggningar och som ägs/förvaltas av Hästnäringens nationella stiftelse. På Flyinge Kungsgård bedrivs även Hippologutbildningen som Sveriges Lantbruksuniversitet är huvudman för, Beridarutbildningen och Hovslagarutbildningen samt Flyinge AB:s egen gymnasieutbildning mot anläggningsskötare. Idag är Flyinge ett kunskapscenter och en mötesplats för hingstägare och uppfödare genom bruksprov och unga hästars championat samt för tävlingsryttare på alla nivåer i både hoppning och dressyr. Det som präglar skolan på Flyinge är dess miljö, kulturarv samt nationellt utbildningscentra för hästnäringen. Det är ett riktigt hästmecka och det märker man av om man är gymnasieelev!

Vi är stolta över vår verksamhet och skola i Flyinge, Lund. Skolinspektionen hittade inte något att anmärka på vid sin inspektion av vår utbildning höstterminen 2021!

Rektor: Isa Cavling
isa.cavling@ridgymnasium.nu

Flyinge Kungsgård, 247 93 Flyinge
Vägbeskrivning >>

För dig som behöver boende
Det finns två gymnasieskolor på riksanläggningen Flyinge, Sveriges Ridgymnasium som erbjuder Naturbruksprogrammet med Hästhållning och Flyinge Hästsportsgymnasium som erbjuder Naturbruksprogrammet med Anläggningsdrift. Flyinge AB erbjuder elevboende till både våra elever och till egna elever. För mer information, visning av rum m.m. kontakta Sara Hiller.
sara.hiller@rsflyinge.se

TILL VÅR KALENDER

Följ med oss på en rundtur på Flyinge Kungsgård!

Karin Hero

Skolchef med inriktning häst

Karin   Hero

Karin är examinerad rektor och har lång erfarenhet av hästar och ridning, är utbildad Svensk Ridlärare III och B-tränare i dressyr. Karin har arbetat utomlands som beridare i många år, både i Europa och USA, samt tävlat i dressyr på landslagsnivå.

070 147 24 00  karin.hero@ridgymnasium.nu

Isa Cavling

Rektor

Isa är examinerad rektor, grundutbildad barn- och ungdomspedagog, legitimerad lärare och examinerad specialpedagog.

010 495 20 01 isa.cavling@ridgymnasium.nu

Anette Tukk

Stallchef / Yrkeslärare

Anette Tukk

Anette är Svensk Ridlärare III och B-tränare i hoppning. Undervisar i hoppning och är ansvarig för gymnasiearbetet och APL. Stallchef för stallet där elevernas egna hästar står uppstallade.

073 423 71 39  anette.tukk@ridgymnasium.nu

Staffan Stehager

LER och yrkeslärare

Staffan är hippolog, arbetar som vår lokala elevrekryterare och undervisar i yrkesämnen.

073 521 71 46 staffan.stehager@ridgymnasium.nu

Malinda Barrettt

Administratör

Malinda arbetar som administratör och är även elev-och lärarassistent.

malinda.barrett@ridgymnasium.nu

Daniel Önnegren

Daniel Önnegren

Daniel är legitimerad lärare och undervisar i svenska, entreprenörskap och samhällskunskap.

daniel.onnegren@ridgymnasium.nu

Frida Thorsson

Lärare

Frida är legitimerad lärare, undervisar i biologi och naturkunskap.

frida.thorsson@ridgymnasium.nu

Oscar Frankel

Oscar Frankel

Oscar är legitimerad lärare, undervisar i engelska och företagsekonomi.

oscar.frankel@ridgymnasium.nu

Kaisa Helseth

Kaisa Helseth

Kaisa är legitimerad lärare samt Ridlärare III och Tränare I på Norsk Hestesenter og Norges Rytterforbund.
Hon undervisar i religionskunskap och yrkesämnen samt är ansvarig lärling.

kaisa.helseth@ridgymnasium.nu

Jeff Skarenstedt

Lärare

Jeff är legitimerad lärare och undervisar i matematik.

jeff.skarenstedt@ridgymnasium.nu

Elin Edgren

Elin Edgren

Elin har en kandidatexamen i hippologi och har varit dressyrstipendiat på Flyinge. Undervisar i dressyr, hästkunskap, djurhållning samt i djuren i naturbruket.

elin.edgren@ridgymnasium.nu

Annika Pihl

Yrkeslärare

Annika är ridlärare, hopptränare och internationell hoppdomare. Undervisar i hoppning, dressyr, hästkunskap och ridlära.

annika.pihl@ridgymnasium.nu

Dalle Bergström

Dalle  Bergström

Dalle är legitimerad lärare och undervisar i Idrott och Hälsa i på våra skolor i Svedala och Flyinge.

dalle.bergstrom@ridgymnasium.nu

Alexander Reuter

Alexander Reuter

Alexander är legitimerad lärare och undervisar i historia på skolan i Flyinge. Alexander undervisar i historia, samhällskunskap, företagsekonomi och entreprenörskap på skolan i Svedala.

alexander.reuter@ridgymnasium.nu

Sandra Håkansson

Lärare

Sandra är legitimerad lärare och undervisar i spanska. Undervisar även vid SRG Bökeberg, Svedala.

sandra.hakansson@ridgymnasium.nu

Johan Jönsson

Lärare

Johan är nyutbildad engelska- och historialärare.

johan.jonsson@ridgymnasium.nu

Anneli Nyman

Anneli Nyman

Anneli är Svensk Ridlärare II. Undervisar inom ridkurserna.

anneli.nyman@ridgymnasium.nu

Lena Rasmusson

Yrkeslärare

Lena undervisar i djurvård inom djurens hälso- och sjukvård.

lena.rasmusson@ridgymnasium.nu

Carolin Ekelund

Yrkelsärare

Carolin är hippolog med stort intresse för hästens välmående och utbildning. Carolin har jobbat inom SRG sedan 2011.

carolin.ekelund@ridgymnasium.nu

Niclas Swerre

Elevboende

Niclas Swerre

Niclas jobbar på elevboendet. Undervisar våra elever i traktorkörning.

Sara Hiller

Elevhemschef Flyinge AB