FLYINGE LOCKAR ELEVER FRÅN SKANDINAVIEN OCH FINLAND

Vi är glada att kunna meddela att det nu planeras ett långsiktigt samarbete mellan SRG och Flyinge AB. Parterna har också börjat titta på möjligheter till samverkan på flera fronter.

Flyinge är byn där det finns fler hästar än människor. Vi startade vår skola på Flyinge hösten 2015 där vi samarbetar med och är belägen på Flyinge som är en av Sveriges tre riksanläggningar som ägs/förvaltas av Hästnäringens nationella stiftelse. På Flyinge bedrivs även Hippologutbildningen som Sveriges Lantbruksuniversitet är huvudman för, men även ett antal yrkesutbildningar. Idag är Flyinge ett kunskapscenter och en mötesplats för hingstägare och uppfödare genom bruksprov och unga hästars championat samt för tävlingsryttare på alla nivåer i både hoppning och dressyr. Det som präglar skolan på Flyinge är dess miljö, kulturarv samt nationellt utbildningscentra för hästnäringen. Det är ett riktigt hästmecka och det märker man av om man är gymnasieelev.

Vi är stolta över vår verksamhet och skola i Flyinge, Lund. Skolinspektionen hittade inte något att anmärka på vid sin inspektion av vår utbildning. Läs gärna Tidningen Ridsports artikel:

ARTIKEL

Rektor: Isa Cavling
isa.cavling@ridgymnasium.nu

Flyinge Kungsgård, 247 93 Flyinge
Vägbeskrivning >>

För dig som behöver boende
Det finns två gymnasieskolor på riksanläggningen Flyinge, Sveriges Ridgymnasium som erbjuder Naturbruksprogrammet med Hästhållning och Flyinge Hästsportsgymnasium som erbjuder Naturbruksprogrammet med Anläggningsdrift. Flyinge AB erbjuder elevboende till både våra elever och till egna elever. För mer information, visning av rum m.m. kontakta Sara Hiller.
sara.hiller@rsflyinge.se

Följ med oss på en rundtur på Flyinge Kungsgård!

Karin Hero

Skolchef med inriktning häst

Karin   Hero

Karin är examinerad rektor och har lång erfarenhet av hästar och ridning, är utbildad Svensk Ridlärare III och B-tränare i dressyr. Karin har arbetat utomlands som beridare i många år, både i Europa och USA, samt tävlat i dressyr på landslagsnivå.

070 147 24 00  karin.hero@ridgymnasium.nu

Isa Cavling

Rektor

Isa är grundutbildad barn- och ungdomspedagog, legitimerad lärare och examinerad specialpedagog. Har tidigare arbetat som skolledare/biträdande rektor på annan gymnasieskola.

072 219 54 64 isa.cavling@ridgymnasium.nu

Anette Tukk

Stallchef / Yrkeslärare

Anette Tukk

Anette är Svensk Ridlärare III och B-tränare i hoppning. Undervisar i hoppning och är ansvarig för gymnasiearbetet, APL och lärling. Stallchef för stallet där elevernas egna hästar står.

073 423 71 39  anette.tukk@ridgymnasium.nu

Daniel Önnegren

Daniel Önnegren

Daniel är legitimerad lärare och undervisar i svenska, entreprenörskap och samhällskunskap.

daniel.onnegren@ridgymnasium.nu

Frida Thorsson

Lärare

Frida är legitimerad lärare, undervisar i biologi och naturkunskap.

frida.thorsson@ridgymnasium.nu

Ronny Johansson

Ronny Johansson

Ronny är legitimerad lärare och undervisar i matematik.

ronny.johansson@ridgymnasium.nu

Ulrika Sneitz

Lärare

Ulrika är legitimerad lärare, undervisar i svenska samt idrott och hälsa. Är snart färdigutbildad speciallärare.

ulrika.sneitz@rsflyinge.se

Oscar Frankel

Oscar Frankel

Oscar är legitimerad lärare, undervisar i engelska och företagsekonomi.

oscar.frankel@ridgymnasium.nu

Elin Edgren

Elin Edgren

Elin har en kandidatexamen i hippologi och har varit dressyrstipendiat på Flyinge. Undervisar i dressyr, hästkunskap, djurhållning samt i djuren i naturbruket.

elin.edgren@ridgymnasium.nu

Annika Pihl

Yrkeslärare

Annika är ridlärare, hopptränare och internationell hoppdomare. Undervisar i hoppning, dressyr, hästkunskap och ridlära.

annika.pihl@ridgymnasium.nu

Carolin Ekelund

Yrkelsärare/Lokal elevrekryterare

Carolin är vår kommunikatör och har hand om skuggningar och besök på skolan. Hon är hippolog med stort intresse för hästens välmående och utbildning. Carolin har jobbat inom SRG sedan 2011 och undervisar i de olika hästämnena.

073 521 171 46 carolin.ekelund@ridgymnasium.nu

Sanna Lindberg

Sanna är legitimerad veterinär och arbetar i Svedala och Flyinge

Sanna är legitimerad veterinär och undervisar i djursjukvård.

sanna.lindberg@ridgymnasium.nu

Dalle Bergström

Dalle  Bergström

Dalle är legitimerad lärare och undervisar i Idrott och Hälsa i på våra skolor i Svedala och Flyinge.

dalle.bergstrom@ridgymnasium.nu

Alexander Reuter

Alexander Reuter

Alexander är legitimerad lärare och undervisar i historia på skolan i Flyinge. Alexander undervisar i historia, samhällskunskap, företagsekonomi och entreprenörskap på skolan i Svedala.

alexander.reuter@ridgymnasium.nu

Sandra Håkansson

Sandra är legitimerad lärare och undervisar i spanska. Undervisar även vid SRG Bökeberg, Svedala.

sandra.hakansson@ridgymnasium.nu

Cajsa Göransson Blixt

Lärare

Cajsa är legitimerad lärare och undervisar i religionskunskap. Undervisar även vid Bökeberg, Svedala

cajsa.blixt@ridgymnasium.nu

Britt-Marie Henningsson- Ivarsson

Britt-Marie Henningsson-Ivarsson

Britt-Marie är utbildad B-tränare i dressyr och har en mycket lång erfarenhet av hästar och ridning. Undervisar i NIU dressyr samt i ridkurserna i Svedala och i aktivitetsledarskap i Flyinge. Britt-Marie är aktiv tävlingsryttare i dressyr. Red 2018 sitt tredje unghäst VM på egna uppfödningar.

britt-marie.ivarsson@ridgymnasium.nu

Linn Albertsson

Yrkeslärare

Linn är Hippolog, SRL III och har tävlat upp till Msv B dressyr, undervisar i ridkurserna. Linn har engagemang i Skånes Ridsportförbund och brinner för ungdomssporten.

linn.albertsson@ridgymnasium.nu

Charlotte Almö

charlotte.almo@ridgymnasium.nu

Niclas Swerre

Elevboende

Niclas Swerre

Niclas jobbar på elevboendet. Undervisar våra elever i traktorkörning.