FLYINGE LOCKAR ELEVER FRÅN SKANDINAVIEN OCH FINLAND

Vi är glada att kunna meddela att det nu planeras ett långsiktigt samarbete mellan SRG och Flyinge AB. Parterna har också börjat titta på möjligheter till samverkan på flera fronter.

Flyinge är byn där det finns fler hästar än människor. Vi startade vår skola på Flyinge hösten 2015 där vi samarbetar med och är belägen på Flyinge som är en av Sveriges tre riksanläggningar som ägs/förvaltas av Hästnäringens nationella stiftelse. På Flyinge bedrivs även Hippologutbildningen som Sveriges Lantbruksuniversitet är huvudman för, men även ett antal yrkesutbildningar. Idag är Flyinge ett kunskapscenter och en mötesplats för hingstägare och uppfödare genom bruksprov och unga hästars championat samt för tävlingsryttare på alla nivåer i både hoppning och dressyr. Det som präglar skolan på Flyinge är dess miljö, kulturarv samt nationellt utbildningscentra för hästnäringen. Det är ett riktigt hästmecka och det märker man av om man är gymnasieelev.

Vi är stolta över vår verksamhet och skola i Flyinge, Lund. Skolinspektionen hittade inte något att anmärka på vid sin inspektion av vår utbildning. Läs gärna Tidningen Ridsports artikel:

ARTIKEL

Rektor: Lennart Henriksson
lennart.henriksson@ridgymnasium.nu

Flyinge Kungsgård, 247 93 Flyinge
Vägbeskrivning >>

Följ med Anneli på en rundtur på skolan:

Karin Hero

Skolchef med inriktning häst

Karin är examinerad rektor och har lång erfarenhet av hästar och ridning, är utbildad Svensk Ridlärare III och B-tränare i dressyr. Karin har arbetat utomlands som beridare i många år, både i Europa och USA, samt tävlat i dressyr på landslagsnivå.

070 147 24 00  karin.hero@ridgymnasium.nu

Anette Tukk

Stallchef / Yrkeslärare

Anette är Svensk Ridlärare III och B-tränare i hoppning. Undervisar i hoppning och är ansvarig för gymnasiearbetet, APL och lärling. Stallchef för stallet där elevernas egna hästar står.

073 423 71 39  anette.tukk@ridgymnasium.nu

Harriet Johansson

Specialpedagog

Harriet är legitimerad specialpedagog. Arbetar i Flyinge och Svedala.

harriet.johansson@ridgymnasium.nu

Elin Dunér

Lärare

Elin är legitimerad lärare och undervisar i religionskunskap. Undervisar även i svenska och religionskunskap i Svedala.

elin.duner@ridgymnasium.nu

Dalle Bergström

Lärare

Dalle är legitimerad lärare och undervisar i Idrott och Hälsa i på våra skolor i Svedala och Flyinge.

dalle.bergstrom@ridgymnasium.nu

Alexander Reuter

Lärare

Alexander undervisar i historia på skolan i Flyinge. Alexander är även lärare i historia, samhällskunskap, företagsekonomi och entreprenörskap på skolan i Svedala.

alexander.reuter@ridgymnasium.nu

Daniel Önnegren

Lärare

Daniel är legitimerad lärare och undervisar i svenska, entreprenörskap och samhällskunskap.

daniel.onnegren@ridgymnasium.nu

Frida Thorsson

Lärare

Frida är lärare i biologi och naturkunskap.

frida.thorsson@ridgymnasium.nu

Oscar Frankel

Lärare

Oscar är lärare i engelska och företagsekonomi.

oscar.frankel@ridgymnasium.nu

Ronny Johansson

Lärare

Ronny är legitimerad lärare och undervisar i matematik.

ronny.johansson@ridgymnasium.nu

Britt-Marie Henningsson- Ivarsson

Yrkeslärare

Britt-Marie är utbildad B-tränare i dressyr och har en mycket lång erfarenhet av hästar och ridning. Undervisar i NIU dressyr samt i ridkurserna i Svedala och i aktivitetsledarskap i Flyinge. Britt-Marie är aktiv tävlingsryttare i dressyr. Red 2018 sitt tredje unghäst VM på egna uppfödningar.

britt-marie.ivarsson@ridgymnasium.nu

Elin Edgren

Yrkeslärare

Elin har en kandidatexamen i hippologi och har varit dressyrstipendiat på Flyinge. Undervisar i dressyr, hästkunskap, djurhållning samt i djuren i naturbruket.

elin.edgren@ridgymnasium.nu

Li Krog

Yrkeslärare

Li är B-tränare samt Svensk Ridlärare II. Undervisar i hoppning och hästämnen.

li.krog@ridgymnasium.nu

Mattias Renberg

Elevresurs

Mattias är vår lokala elevrekryterare på skolan i Flyinge, Lund.

073 521 71 46 mattias.renberg@ridgymnasium.nu

Chris Lillkvist

Kurator

Chris är skolans kurator.

chris.lillkvist@ridgymnasium.nu

Anna-Karin Nilsson

Elevboende

Anna-Karin Nilsson jobbar på elevboendet. Hon är A-domare i hoppning och överdomare i hoppning och dressyr.

Susanne Schelin

Elevboende

Susanne jobbar på elevboendet. Hon är även skådespelerska med uppdrag både i film och reklam, dessutom uppfödare sedan många år och har lång erfarenhet av hästar och hästsport.

Niclas Swerre

Elevboende

Niclas jobbar på elevboendet.