RIDNING PÅ SCHEMAT

Du behöver inte ha en egen häst eller ponny för att studera hos oss. Du får istället låna en av våra välutbildade hästar för din utbildning. Vi ser det till och med som en styrka att rida skolhäst, eftersom du kommer öka din bank av erfarenheter då du kommer rida olika hästar under dina år. Målet med din utbildning är att du ska nå så långt som möjligt i din personliga utveckling och att byta häst allt eftersom du utvecklas är därför en fördel.

Våra skolhästar köps in för att passa olika typer av ryttare med varierad erfarenhet. Vi köper hästar av god modell för hållbarhetens skull, bra temperament för säkerhetens skull och som är väl grundutbildade i både hoppning och dressyr för din skull. Vi strävar efter att ha en blandning av äldre stadiga läromästare och några yngre förmågor där eleverna kan vara delaktiga i utvecklingen vilket vi tycker är viktigt för din utbildning. Vissa av våra hästar är mer dressyr-inriktade och andra mer hopp-inriktade för att kunna tillgodose dina intressen för de olika grenarna. Vår personal vidareutbildar och skolar kontinuerligt våra hästar så att de håller den utbildningsnivå vi vill ha på vårt "undervisningsmaterial".

Egen häst
Det är möjligt att ta med egen häst/ponny till utbildningen. Din häst ska helst vara minst 5 år och väl grundutbildad. De första 4-6 veckorna (ibland hela första terminen) är en provperiod för att bedöma om hästen passar in i utbildningen samt om hästen ger dig möjlighet att följa utbildningen och nå utbildningsmålen. Bedömning görs av kursansvarig tillsammans med rektor. Ingår din häst i utbildningen betalar du inget för din uppstallning. Du betalar för det foder din häst äter samt för strö och gödselhantering. Priserna kan variera mellan våra skolor på grund av olika förutsättningar och kostnader. För aktuella prisnivåer kontakta skolans rektor. Här hittar du kontaktuppgifter >>