I Varberg sitter hopptraditionen i väggarna

Varberg är en ort som i flera decennier framförallt har förknippats med hoppsporten, både på ponny och häst. Mängder av SM-medaljer har hämtas hem under åren, både inom lagsporten och individuellt. Men naturligtvis satsar många på dressyr. Här startade vi vår första skola 2005 och vi finns på Kvarnagårdens Ridcenter tillsammans med Varbergs Ridklubb och Varbergs Ridskola. Vi har två egna stallar med sammanlagt 66 boxplatser och två karantänboxar, tillgång till två ridhus med måtten 23x60 samt utebanor. Under året har en större renovering gjorts av matsalen, ridhusen har fått LED belysning och utvändig fasad är bytt.
Skolan är certifierad för att bedriva NIU Ridsport, sista ansökningsdag var den1 december 2017 för start ht-18.

Rektor: Caroline Johannesson
caroline.johannesson@ridgymnasium.nu
Tel:

Kvarnagårdens Ridcenter, 432 32 Varberg
Vägbeskrivning >>

Caroline är rektor och legitimerad lärare i biologi och religion. Tel: 010 495 20 06

Louise Åberg

Stallchef
Louise Åberg
Lollo är stallchef och handledare på stalltjänsterna. Tel: 070 317 41 30
Annelie är lokal elevrekryterare och legitimerad lärare. Undervisar i svenska. Vill du komma och Skugga en elev? Kontakta Annelie via mejl eller tel: 070 260 93 71

Filip Hälldahl

Filip Hälldahl
Filip är legitimerad lärare och undervisar i idrott och hälsa, biologi samt specialidrott.

Jon Nyman

Jon Nyman
Jon Nyman är legitimerad lärare. Föräldraledig från sin lärartjänst vt -18. Arbetar deltid med specialpedagogiskt uppdrag.

Emelie Reveny

Emelie Reveny
Emelie undervisar i matematik och naturkunskap.

Nina Gustafsson

Nina Gustafsson
Nina är legitimerad lärare och undervisar i Naturbruk.
Martin är legitimerad lärare och undervisar i religion och samhällskunskap.
Petter är legitimerad lärare. Undervisar i engelska, historia och företagsekonomi.

Nina Sturesson

Nina Sturesson
Nina Sturesson är Svensk Ridlärare III och C-tränare i dressyr. Hon undervisar på NIU i hoppning och dressyr. Läs mer om Nina:

Johanna Johansson

Johanna Johansson
Johanna är Hippolog och undervisar bl.a. i hoppning åk 1, Djuren i naturbruket samt är ansvarig för Gymnasiearbetet och Lärling.

Jennifer Åkerman

Jennifer Åkerman
Jennifer är Svensk Ridlärare III samt C-tränare i fälttävlan, hoppning och dressyr. Hon undervisar i Hästkunskap samt i Ridkurserna.

Sjaunja Andersson

Sjaunja Andersson
Sjaunja är Hippolog och Svensk Ridlärare II med yrkeslärarexamen. Undervisar i yrkeskurserna.

Lina Jansson

Lina Jansson
Lina är utbildad ridlärare och undervisar i ridkurserna.

Beatrice A Lindmaa

Kurator/ coach
Beatrice A Lindmaa
Beatrice är skolans kurator/ coach och ingår i elevhälsoteamet.

Hanna Westin

Elevassistent
Hanna Westin
Hanna arbetar som extra resurs i bl. a. matematik. Hon tog studenten vid SRG 2012 och gick SvRF:s ungdomsledarkurs 2008.

Michael Henningsson

Hovologilärare
Michael Henningsson
Michael är hovslagare, undervisar i hovvård samt utbildar och examinerar eleverna i tappskokompetens.

Susanne Enger

Skolsköterska
Susanne Enger
Susanne är skolsköterska, kontaktas genom rektor.

Tomas Boman

Vaktmästare
Tomas Boman
Tomas är anläggningens vaktmästare samt undervisar i traktorkörning.

Sarah Lindeberg

Föräldraledig