Rida skolhäst eller ta med egen häst?

Skolhästarna
Du behöver inte ha en egen häst eller ponny för att studera hos oss. Du får istället låna en av våra välutbildade hästar för din utbildning. Vi ser det till och med som en styrka att rida skolhäst, eftersom du kommer öka din bank av erfarenheter då du kommer rida olika hästar under dina år. Målet med din utbildning är att du ska nå så långt som möjligt i din personliga utveckling och att byta häst allt eftersom du utvecklas är därför en fördel.

Våra skolhästar köps in för att passa olika typer av ryttare med varierad erfarenhet. Vi köper hästar av god modell för hållbarhetens skull, bra temperament för säkerheten skull och som är väl grundutbildade i både hoppning och dressyr. Vi strävar efter att ha en blandning av äldre stadiga läromästare och några yngre förmågor som eleverna kan vara en del av att utbilda. Vissa av våra hästar är mer dressyr-inriktade och andra mer hopp-inriktade för att kunna tillgodose dina intressen för de olika grenarna. Vår personal vidareutbildar och skolar kontinuerligt våra hästar så att de håller den utbildningsnivå vi vill ha på vårt "undervisningsmaterial". På helger och lov har du som rider skolhäst inget ansvar för "din" häst - men du får gärna komma och rida samt pyssla om "din" häst.

Om du tar med egen häst
Har du egen häst eller ponny kan du få ta med den till oss och ha som en del i din utbildning. Den bör helst vara minst fem år och välutbildad. Kan din häst/ponny vara en del av din utbildning betalar du inget för din stallplats, utan enbart för foder, spån och gödselhantering. Vi får ibland frågan om man kan ta med två hästar? Ja, det kan man och i mån av plats. Du betalar då även för stallplats förutom foder, spån och gödselhantering.

Bilder på några av våra skolhästar:

Alla våra skolhästar går på ett härligt sommarbete sex veckor varje sommar.

Vi har hästar i olika storlekar och modeller.

Flera av våra hästarna har tävlat i både dressyr och hoppning innan de kommer till oss.

Programridning för dressyrdomare är uppskattat hos våra elever. Då får man bra tips och råd för att utveckla sin ridning ytterligare.

Vi strävar efter en blandning av äldre stadiga läromästare och yngre förmågor som eleverna kan varaben dal av att utbilda.