Varberg

Varberg har även Nationell Idrottsutbildning som ett alternativ, därför finns det möjlighet att välja SRGi fast med ett annat upplägg än i Flyinge och Sigtuna.

På skolan i Varberg läser du kursen Idrott och Hälsa specialisering 1 och 2 över tre läsår. Du rider varierat dressyr, markarbete och hoppning för instruktör en gång per vecka. Ridpasset byts ut mot teori på sal ungefär en gång per månad. SRGi eleverna i Varberg har även möjlighet att rida för de gästtränare och lyssna på de föreläsare som skolans NIU eleverna tar del av under läsåret.

Du kan välja mellan att medtaga en för ändamålet utbildad egen häst till skolan eller delta som s.k. enskild elev och sköta din extra ridträning i din klubb i din vanliga träningsmiljö, oftast på kvällstid. Din handledare utanför skolan står då i kontakt med din på skolan kursansvariga lärare.

Antalet platser på SRGi i Varberg är begränsat. Antagningen till NB programmet sker via Gymnasiehalland och du måste därför bli antagen på NB programmet för att komma in på SRGi. På Gymnasiehalland.se kan du läsa mer om gymnasieutbildningar och även göra din ansökan.


Vad kan du förvänta dig av SRG idrottsprofil?

Utbildningen riktar sig till ungdomar som brinner för sin idrott och som med en seriös inställning vill utvecklas inom den. Varje vecka finns det avsatt tid i ditt schema för dina rid och teoripass.
Huvuddelen av tiden ägnas åt praktisk träning men du får även teoretisk undervisning i bland annat träningslära, näringslära, mental träning, idrottsteori m.m. Vid terminens start planeras kursen individuellt tillsammans med dina lärare.


Kurspaket inom SRGi:

• Idrott och hälsa 1 - Specialisering 100 poäng
• Idrott och hälsa 2 - Specialisering 100 poäng

Kurserna läses som individuellt val och det innebär att du läser dem inom programmets 2500 poäng under dina tre år hos oss. Naturligtvis går det även att kombinera  SRGi med grundläggande behörighet till högskola, då läser du utökat program om totalt 2700 poäng.