SRG idrottsprofil - SRGi - på tre orter 2017

SRGi har skapats för skolorna i FLYINGE och SIGTUNA - ett alternativ för elitryttare som ersätter Nationell Idrottsutbildning - NIU. Från höstterminen 2016 erbjuder vi även SRGi på skolan i VARBERG. SRGi är två valbara kurser för elever som vill satsa lite extra på sin ridning och samtidigt ha större möjlighet att att läsa kurser mot högskola. Sista ansökningsdag är den 15 januari 2017.

Aktuell fråga: Får man börja med egen ponny? Javisst, om det är en ponny som bäddat för dina framgångar så är den hjärtligt välkommen!

På SRG samlas elever under ett gemensamt tak. Vi är en liten enhet i en lugn miljö med tydligt fokus på "idrott på skolans villkor". Du får ett stort umgänge med ridintresserade ungdomar i samma situation.
Skolledare, lärare och övrig personal har förståelse för din satsning och vill att du som idrottselev ska kunna nå bästa möjliga resultat — både i studierna och inom din idrott.  SRGi ansökes via blankett som finns att skriva ut längre ner på sidan.

Ansökan ska vara skolan tillhanda den 15 januari 2017.

Antagningen till SRGi baseras i första hand på dina betyg från åk 9.
För att det individuella valet ska vara utvecklande för dig som ryttare bör du ha förkunskaper som innebär att din satsning är medveten och långsiktig vilket säkerställs genom de kontaktuppgifter du har lämnat på din SRGi ansökningsblankett. I undantagsfall och i mån av ledig plats i aktuell klass kan antagning till SRGi även ske under den första terminen i åk 1.