Stal Heijligers

En professionell ridsportsanläggning med handelsstall. Anläggningen ligger naturskönt i utkanten av samhället Asten i norra Brabant, Holland.

Ansvariga för verksamheten är Rob Heijligers och svenska Nina Fortgens. Rob fokuserar på hästarna och att uppnå toppresultat medan Nina ansvarar för ledningen av verksamheten. Vi kombinerar erfarenhet och kompetens för att erbjuda ett professionellt handelstall för hopphästar.

I klubbhuset hittar man fina prissamlingar.

Mer om personalen

Nina Fortgens, verksamhetschef, svenska bor i en stor lägenhet på anläggningen Stal Heijligers tillsammans med maken Rob Heijligers. Har en gedigen bakgrund i svensk hästbransch med hästhoppning som fundament, sedan ett tiotal år bosatt i Asten. Ansvarar för ledningen av den stora verksamheten med tillhörande extensiv administration som även inkluderar Robs nationella och internationella tävlingsverksamhet. Nina är den person som är nyckelperson i samarbetet med Sveriges Ridgymnasium och har varit så sedan starten på samarbetet. Utöver sina kunskaper och erfarenheter inom hästbranschen är också Nina en tillgång för eleverna med sina livserfarenheter. Hon vistas dagligen i stallet för att observera handledarnas och elevernas samarbete och agerar även som elevernas holländska mentor.

Utfarten från gården.

50 hästar i fina boxar

Stal Heijligers har för alla köpare en passande häst inom alla prisklasser. Vi har löpande talangfulla hopphästar till salu. Dessa hästar tävlas på olika nivåer inom hoppsporten. Tag gärna kontakt med oss och kom och titta på de hästar som erbjuds. Hittar vi inte en lämplig häst hos oss har vi även förmedling med andra handelsstall.

Det är en modern anläggning med alla tänkbara faciliteter för att bedriva ett professionellt hoppstall. Vi erbjuder hög kvalitet och en mycket praktisk och användbar indelning av anläggningen.

Totalt har verksamheten en areal på ca 6 hektar och alla bekvämligheter finns på plats. Vi har ett ridhus med utmärkt underlag, bevattningsanläggning, utomhusbana, möjligheter för löshoppning och longering, paddock, skrittmaskin och hagar för daglig utevistelse.

Stal Heijligers har plats för 50 hästar med stora, rymliga boxar med god ventilation och mycket ljus. Alla små detaljer är väl genomtänkta, vi har t.ex. en speciell säkerhetsanordning vid vattenkopparna och spolspiltor med både varmt och kallt vatten.

Hoppbanan.

Professionell träning

Vi erbjuder en servicenivå efter hästägarens/ryttarens önskemål. Boxarna fylls dagligen på med nytt spån eller halm. Vi tar hand om er häst om ni för tillfället inte har möjlighet att göra det själv så som semester eller sjukdom. Vi kan även träna och tävla er häst om så önskas.

Vi erbjuder professionella träningsmöjligheter för såväl ryttare som häst. Till möjligheterna hör:

• Hoppträning för internationellt erfarna tränare
  • Hopptävlingar

Vi tar emot både unghästar och tävlingshästar för utbildning under både kortare och längre perioder. Professionell träning står i centrum och en gedigen grundutbildning för unghästen blir en bra bas för framgångar inom sporten. Hästarna garanteras perfekt omhändertagande med konsekvent träning, tid och matchning för ett optimalt resultat.

Vi har träning på alla nivåer för alla åldrar. Privat träning hör till möjligheterna liksom träning i små grupper om maximalt fyra ryttare. Ridning med lust och glädje!

Emelie från SRG Varberg longerar.

Jenny från SRG Varberg och Alma från SRG Svedala.

Boende

SRG:s elever kommer att bo hotell med helinackordering, ca 2,5 km från anläggningen. Nina lånar ut cyklar.

Länk till hemsida:

Länk till Stal Heijligers på Facebook:

Stal Heijligers
Laarbroek 5