De IJzeren Man

SRG:s nya samarbetspartner från ht-17: "Hengstenhouderij De IJzeren Man BV"- direkt översatt till svenska- "Hingststation Järnmannen".

Här finns inte bara stuteriverksamhet, dessutom utbildas och tränas dressyrhästar för tävling och försäljning.Verksamheten drivs sedan 2010 av Björn van Kessel och Niels Bax. Björn ansvarar för stuteriverksamheten, det finns både avelshingstar och avelsston samt en seminstation på gården som ligger i utkanten av Weert i Holland, endast några minuters bilkörning från GDS Training.
Niels utbildar och tävlar dressyrhästarna, han tränar även dressyrekipage på alla nivåer.
Läs Annas & Hannas reseberättelse >>

Björn är SRG:s ansvariga handledare. Han har hand om hingsthållningen och seminstationen.

Björn ansvarar för seminstationen och hingstarna på anläggningen.

Niels tränar och tävlar dressyrhästarna för utbildning eller försäljning.

Förutom stuteriets egna hingstar, bygger verksamhet på ett samarbete med Blue Hors Asp i Danmark och Paul Schockemöhle i Tyskland, man använder deras avelshingstar via semin och förser stoägare i Holland med sperma för inseminering. Klicka här för att se bilder på alla hingstarna:

Björn van Kessel organiserar årligen den kända auktionen "Dutch Sport Horse Sale". Där säljs lovande 4-, 5- och 6- åriga hopphästar, hit kommer kända ryttare, tränare och sponsorer från hela världen för att hitta en blivande topphäst till hoppning. Klicka här för att läsa om auktionen:

Niels har dressyrträning

Som SRG:s Erasmus+ stipendiat får du följa den dagliga verksamheten i stallet med ca 30 hästar
hos Björn och Niels: Åk 3 elever som gör APL i augusti -17, kommer förutom att följa Niels arbete med dressyrhästarna och träning av elever, även att få följa Björns förberedelser inför auktionen Dutch Sport Horse Sale samt vara med och se själva auktionen på Equestrian Centre de Peelbergen den 25-26 september.

På gården finns tre ridhus, tre stallbyggnader, skrittmaskin, dressyrbana, hoppbana och boende för våra elever med möjlighet att laga mat. Ett av stallen hyrs ut till hoppryttare från Finland och Norge. Den mysiga staden Weert med restauranger och affärer ligger på cykelavstånd.

Klicka för att besöka De IJzeren Man på Facebook