Ashford Farm

Företaget Ashford Farm utbildar och säljer hopphästar, det finns ca 40 tävlande hästar i stallet beroende på säsong. Ägare och högste chef är Irländaren Enda Caroll.

Företaget startade 2010 i Brüssel där man hyrde in sig på en anläggning, i april 2014 flyttade de till Bocholt, en liten by i Belgien där de har en egen jättefin nyrenoverad och mysig anläggning. Cecilia Feretti från Sverige (bilden ovan) är våra elevers handledare.

På anläggningen finns det bl.a. fina hagar, ridhus och en stor utebana.

Entrén.

Ett av de fina stallarna

Ett av de fina stallen.

Jenny arbetar som hemmaryttare på anläggningen.

Förutom att utbilda och tävla hopphästar, har man även startat hästuppfödning på en närliggande gård. Det förväntas fem föl i år och till nästa år kommer man att göra embryotransfer från fem av de tävlande stona.
Två anställda ryttare tävlar hästarna på olika nivåer. Det är mycket tävlingar i området och det tävlas nästan varje helg. Ryttare från större delen av världen kommer till Ashford Farm för att hitta just "sin" hopphäst. Flest hästar säljs det före jul varje år.

Josefin från SRG Sigtuna och Ebba från SRG Flyinge gjorde sin praktik på Ashford Farm våren 2017.

Förutom stallchefen Cecilia Feretti, finns ytterligare tolv personer av olika nationaliteter anställda att sköta hästar och stall, dessutom en person som åker runt och köper in hästar på heltid samt två personer på kontoret.

Cc tillägger: Vi är som en stor familj, alla anställda och praktikanter äter gemensam frukost varje morgon, vi har även gemensamma BBQ och pizza kvällar.

SRG:s elever bor i rum i en villa ca 10 min bilväg från stallet, där bor även personalen på Ashford Farm. Det finns möjlighet att laga sin mat på boendet.

Stallets maskot, ponnyn Nidge.

Länk till Hemsida:

Länk till Ashford Farm på Facebook:  Gå gärna in och gilla sidan.

Ashford Farm
Vosheuvelstraat 46