Erasmus+

EU programmet Erasmus+ är skapat för ungdomar som är intresserade av att möta ett annat lands kultur, arbetsmiljö och arbetskultur. Vårt projekt riktar sig speciellt till EU:s mål att minska ungdomsarbetslösheten. Att vara en del av EU:s utbildningspolitiska program Erasmus+ är viktigt för oss, då vi verkar för att ha ett EU-projekt som en del i internationaliserings- och globaliseringsarbetet på våra skolor.
Att praktisera utomlands stärker elevernas anställningsbarhet vilket i sin tur har effekt på den lokala, regionala och nationella arbetslöshetsstatistiken. Eleverna får även ett bredare kontakt- och nätverk som leder till framtida arbete för dem själva och andra elever.

Hos oss har alla möjlighet att söka stipendium i åk 2 eller i åk 3 för att göra APL hos någon av våra samarbetspartners i Europa.
Våra utlands- APL platser håller mycket hög standard vad det gäller anläggningar, handledare och hästar. Vi har APL-platser bl.a. på Ashford Farm, Carpe Diem Equestrian, GDS Training, Stal Ehrens och Stal Heijligers. Du bor på eller i närheten av anläggningarna ihop med en annan SRG-elev.

Våra praktikstall ht- 2017
Nytt avels- och dressyrstall i Holland från hösten 2017! På anläggningen utbildar man dressyrhästar samt driver en hingststation. "De IJzeren Man".

Belgien:
Ashford Farm >>

Holland:
Carpe Diem Equestrian Team>>
De IJzerenman>>
GDS Training>>
Stal Heijligers>>
tal Ehrens- uppgifter kommer snart

Varför ska just du söka?
Du får:
• uppleva europeisk hästkultur
• använda dig av dina hästkunskaper och utveckla dem i ett proffsigt utbildningsstall
• möjlighet att prata engelska; men var beredd på att även prata svenska! Det finns många svenska ”hästungdomar” som arbetar i Europa
• en upplevelse som du aldrig kommer att glömma!

Så här tycker några av våra elever som fått stipendium:
"Praktiken har gett mig utmaningar som fått mig att växa och visat mig andra perspektiv på hästlivet. Jag har lärt mig mycket mer än vad jag förväntade, inte bara nya lärdomar och kunskap, men om mig själv, om mina egna svagheter och styrkor. Jag har en brinnande motivation för fortsättningen av min utbildning och en bild av hur min egen framtid kan se ut, det har jag Sveriges Ridgymnasium att tacka för!" ~ Hanna S

"Jag vill tacka världens bästa skola SRG för att jag fick den fantastiska chansen att åka till Italien och inte minst Carina som var så snäll och tog emot oss. Jag saknar redan värmen, hästarna och alla otroligt snälla och roliga människor!" ~ "Dressyr Viktor"

"Jag skulle göra om den här resan alla dagar i veckan! Jag har inte bara utvecklat min engelska utan även vuxit som människa. Tack SRG för denna fantastiska möjlighet." ~ Linnea C

"För mig har resan handlat om att utvecklas som person, att hitta mig själv och få bekräftat för mig själv att jag kan, bara jag vill. Det har betytt otroligt mycket för mig och jag är tacksam över att Sveriges Ridgymnasium gav mig möjligheten att genomföra den." ~ Felicia M

Erasmus+