Naturbruksprogrammet

Alla våra profiler bygger alla på nationella programmet Naturbruksprogrammet inriktning Lantbruk. Så oavsett vilken profil du väljer, är hästen och ridsporten gemensam nämnare. Våra elever väljer ofta att söka våra utbildningar för hästarnas skull där kurser i ridning och hästkunskap lockar, för det är där man har sitt hjärta och sin passion. Man ser fram emot alla schemalagda timmar i sadeln tillsammans med likasinnade kamrater.

Våra utbildningar riktar sig främst till dig som vill kombinera en gymnasieutbildning med stort hästintresse. Av de elever som tog gymnasieexamen 2016 hade dessutom 88% minst grundläggande behörighet till högskola. För oss är det viktigt att kunna erbjuda goda förutsättningarna för att kunna utveckla sitt intresse och sin talang, samtidigt som eleven får en gedigen gymnasieutbildning som leder dem vidare i livet. Men tänk även på att det är en fysiskt krävande utbildning där stalltjänst och ridning kommer att bedömas och betygsättas som vilken annan kurs som helst.

Elitsatsning Ridsport
Våra skolor i Varberg, Kungsbacka och Svedala är certifierade att bedriva Nationell Idrottsutbildning NIU Ridsport. Målet med utbildningen är att du ska utvecklas så långt som möjligt i din idrott under dina tre år. För att det ska vara möjligt behöver du ha erfarenhet av träning och tävling redan innan du söker. Är du elitidrottare vill vi ge dig möjligheter och inspirera dig att göra en fullgod satsning mot nationell elit. Samtidigt vill vi skapa goda förutsättningar för att du ska kunna genomföra en gymnasieutbildning med Svenska Ridsportförbundets Yrkesprov för hästskötare som mål. Ansökningstiden går ut i december och vi arrangerar antagningsprov på våra skolor i början av januari.
Mer info om NIU samt ansökningsblankett hittar du här>>

Lärlingsutbildning kan vara ännu ett alternativ för dig som elitsatsar på ridsport. För mer information om lärling kontaktar du skolans rektor.  Lärlingsutbildning kan påbörjas i åk 1, åk 2 eller åk 3.