Skolan vid Mälaren

Hagbyholms gård ligger fem kilometer norr om Sigtuna vid Mälarens strand. På gården finns fyra stall, ridhus, belyst ridbana, travbana och skrittmaskin. Det är en fantastisk miljö på många sätt. Här blandas natur, kultur, kreativitet och ridsport. Vår ambition är att skolan skall bli en magnet för ridintresserade i Stockholms regionen. Skolstall med 14 boxar. Gårdsstall med 12 boxar klart 2016. Nya stallet med 20 boxar klart 2017. Vita stallet 6 boxar och utestallet 6 boxar. Totalt 58 boxar. Isolerat skötselrum i anslutning till sadelkammare. I skollokalen finns det två klassrum och kontor. I ridhuset finns nybyggt klassrum, uppehållsrum och matsal.

Kontakt
Rektor: Peter Ledin
peter.ledin@ridgymnasium.nu
Tel: 070 252 19 50

Besöksadress
Hagbyholms Gård, 193 91 Sigtuna
Vägbeskrivning >>

Peter Ledin

Rektor
Mobil: 070 252 19 50

Mia Pettersson

Bitr. rektor
Mobil: 070 363 49 94
Madeleine är utbildad Hippolog. Mobil: 073 423 71 39
Emma är legitimerad lärare och Msv C-domare i dressyr. Hon undervisar i Engelska och Svenska. Tävlingserfarenhet i dressyr.

Caj Eriksson

Lärare
Caj Eriksson
Caj är legitimerad lärare och undervisar i matematik.

Lars Gustafsson

Lärare
Lars Gustafsson
Lars är legitimerad lärare och undervisar i biologi, naturkunskap, samhällskunskap, historia, religion och fordon & redskap.
Maria är C-tränare i fälttävlan och hopptränare. Hon har en kandidatexamen i idrottsvetenskap med inriktning mot elitidrott. Maria undervisar i hoppning.

Sara Smedberg

Yrkeslärare
Sara Smedberg
Sara är Hippolog och Svensk Ridlärare III samt legitimerad yrkeslärare. Hon undervisar i Naturbruk, Djuhållning, Djuren i naturbruket och Djurens biologi.

Jenniemy Gransten

Yrkeslärare
Jenniemy Gransten
Jenniemy är Svensk Ridlärare III, C-tränare i dressyr och Diplomerad unghästutbildare. Undervisar i dressyr i Ridkurserna och SRGi.

Malin Larsson

Yrkeslärare
Malin Larsson
Malin är Svensk Ridlärare III och Diplomerad unghästutbildare. Har tidigare arbetat både i USA och i Europa med utbildning av hästar i hopp- och fälttävlansstall. Även arbetat som ridlärare i Norge och i Sverige. Tävlingserfarenhet i hoppning och fälttävlan.

Cecilia Juliusson

Stallpersonal
Cecilia är utbildad Ridledare och Ungdomsledare. Hon arbetar i stallet och är handledare på stalltjänsten.

Stine Ingebretsen

Boendeansvarig och elevrekryterare
Stine Ingebretsen

Gunilla Nordén

Skolsköterska
Kontaktas genom rektor.

Jenny Klefbom

Skolpsykolog
Kontaktas genom rektor.