Ingela Robertsson

Ingela är examinerad rektor. Läs mer om Ingela:

Varför valde du att börja arbeta för Sveriges Ridgymnasium? 
Sveriges Ridgymnasium ger ungdomar en unik chans att kombinera sitt intresse för hästar och ridning med studier i en stimulerande miljö. Att få vara delaktig i att skapa goda framtidsutsikter för dessa elever känns som ett privilegium.

Var kommer du närmast ifrån yrkesmässigt? 
Jag har arbetat i Sollentuna kommun sedan 1994 både som lärare och skolledare. De senaste 16 åren har jag varit rektor för tre olika skolor; Sollentuna Musikklasser, Edsbergsskolan och nu Norrvikens skola.

Barnafödd var? 
Ekerö i Stockholms kommun.

Om du blickar tillbaka - vad är du speciellt stolt över i ditt liv? 
Att jag har vågat anta utmaningar både privat och i arbetslivet. Att våga chansa har för mig inneburit många positiva vändningar och erfarenheter i livet, som troligen hade gått förlorade om jag inte vågat "hoppa utan fallskärm" ibland.

 Berätta lite om din pedagogiska filosofi.
- Undervisningen måste grunda sig på kunskap om hur elever lär sig och hur samspelet och elevers och lärares kommunikation påverkar lärandeprocessen.
- Från min tid som rektor på Edsbergsskolan har jag erfarenhet av ungdomar som elitsatsade på sin idrott då skolan hade en idrottsprofil. Att satsa på sin idrott och kombinera det med goda resultat i skolarbetet kräver en stor förståelse från både lärare och skolledare. Med framförhållning och stöd ska och kan dessa ungdomar ges möjlighet att utvecklas såväl i sin sport som i sitt skolarbete.
- Jag ser samarbete och allas delaktighet som en förutsättning för ett lyckat resultat. Engagerade föräldrar ser jag som en tillgång. 

Berätta om ditt förhållande till hästar.
Eftersom jag är uppväxt på gård så startade mitt liv med hästar tidigt. Min första häst fick jag när jag var fyra år. Det var en Shettlandshingst som var bildskön men nog det elakaste som gick på denna jord. Han högg mig i ryggen så fort jag vände mig om och kastade av mig när jag skulle rida, men med mycket tålamod och kärlek fann vi varandra till slut och blev bästa kompisar. Totalt sett har jag varit utan häst i sex månader av mitt liv -  och så kommer det nog se ut resten av mitt liv. Just nu har jag två hästar, Capri och Herda, som min dotter och jag tävlar i lättare klasser, i både hoppning och dressyr.
Det har blivit en del tävlande, framförallt under ponnytiden, men det viktigaste för mig är ändå relationen som växer fram och allt man får igen av dessa fantastiska djur!

Om vi helt kastar bort jantelagen - vad är du speciellt duktig på? 
Jag är bra på att sjunga. Jag kan riva av en operaaria eller leda allsång runt lägerelden. Jag sjunger ofta utan att tänka på det. Det är, liksom hästarna, en del av mitt liv.

Vilken person ser du verkligen upp till? 
Ingen speciell, men jag beundrar människor som drivs av engagemang och bidrar till att andra utvecklas. 

Har du något smeknamn?
Nej, faktiskt inte.

Favoriträtt? 
Skaldjur i alla former utom ostron.

Till slut - berätta nu om din "okända" talang? (Den som ytterst få känner till.)
Jag har "gröna fingrar".  Mina blommor hemma växer och frodas. Ibland tror gäster att de är konstgjorda!