Egen häst eller låna av skolan?

På SRG:s skolor får du ta med egen häst- stallplatsen är gratis.

Om du tar med egen häst

Du betalar bara för foder, spån och gödselhantering. Väljer du att ta med en egen ponny eller häst, ska den vara minst fem år och vara väl grundutbildad för att kunna gå med i utbildningen.

Kan man ta med två hästar? Ja, i mån av plats - du betalar då även stallplatsen för sin "extrahäst".

Har man inte med en egen häst så får du rida och sköta om skolans välutbildade hästar.

Mycket tid med hästarna

Eleverna rider mycket under skoltid, ca två till tre tillfällen i veckan. Det finns även goda möjligheter till fri ridning i manege kvällstid. I utbildningen ingår stalltjänst. Eleverna turas om att hjälpa till med varandras hästar på helgerna.

Skolhästarna

Våra skolhästar är inköpta för att passa olika typer av elever med väldigt varierad erfarenhet ridmässigt. Vi köper hästar av god modell för hållbarhetens skull, bra temperament och som är välutbildade i både hoppning och dressyr. Vi strävar efter en blandning av äldre stadiga läromästare och yngre förmågor som eleverna kan utveckla.

Vissa av våra hästar är mer dressyr-inriktade och andra mer hopp-inriktade för att kunna tillgodose våra elevers intresse för de olika grenarna. Givetvis är alla utbildade och går att träna i båda disciplinerna.

Skolans personal vidareutbildar och skolar våra hästar regelbundet så att de håller sig friska och har den utbildningsstatus vi vill ha på vårt undervisningsmaterial.