Isabelle siktar på att bli beridare eller veterinär

Isabelle Gustavsson har börjat sitt tredje år på SRG i Kungsbacka - hennes framtidsdröm är att bli veterinär, men innan dess skall hon hinna med en tid som hästskötare/beridare på Carpe Diem Equestrian Team i Holland där hon fått arbete efter studenten.

Valde om till SRG
- Inför andra året på gymnasiet valde jag om till Sveriges Ridgymnasium. Efter mycket funderande bestämde jag mig för att söka till SRG och få syssla med det jag älskar mest – hästar.

Isabelle berättar att hon valt att läsa de högskoleförberedande ämnena på SRG då hon planerar att senare läsa ett naturvetenskapligt basår för att ha möjlighet att kunna söka in på Veterinärhögskolan. Målet är att specialisera sig på häst eller smådjur. Isabelle har även en fundering på att bli beridare.

Rider skolans hästar
- Nu har jag gått på SRG i ett år och det kunde inte ha blivit bättre. Tack vare chansen att få rida på skolans fina hästar kan jag utvecklas i min ridning utan att ha en egen häst med mig.
  -Jag får träna dressyr och hoppning varje vecka och har även ett tredje pass med häst var fjärde vecka, då vi lär oss longering, visa häst vid hand samt tömkörning etc.
  - Vi har även en lektion med ridteori varje vecka. Jag lär mig allt som har med hästskötsel och ridning att göra otroligt grundligt och tillbringar mycket tid i stallet. I de övriga hästämnena lär jag mig att räkna foderstater, om hästens sjukdomar och träningsrelaterade skador m.m.

Bästa veckorna i mitt liv
- Under läsåret 2015/16 fick jag möjlighet att göra APL utomlands. På SRG kan man söka stipendium genom skolans samarbete med EU projektet Erasmus+. Jag var en av de elever som beviljades stipendium och fick åka till Holland för att göra praktik på Springstal van der Vleuten, vars anläggning drivs av bl.a. Maikel van der Vleuten - en av världens bästa hoppryttare! Vårterminen 2016 gjorde jag APL hos Mårten Gunnarsson i Holland, där har jag även har arbetat i sommar.
 
-Under min utlands APL skapade jag massor av viktiga kontakter och erfarenheter. Tack vare perioderna i Holland kom jag fram till att jag vill arbeta utomlands i framtiden. På eget bevåg skaffade jag en praktikplats i Tyskland där jag var under jullovet. Jag hade aldrig vågat söka mig utomlands om jag inte upptäckt möjligheterna genom mitt stipendium från Erasmus+. Tack vare utlandspraktiken kan jag tänka mig en framtid som beridare utomlands.
 
Personlig utveckling
-Det bästa med att gå på SRG är helt klart min växande personliga utveckling. Jag ser större möjligheter, sätter upp högre mål och utvecklas snabbt mot dem. Att man inte behöver ha en egen häst, då skolan har många rutinerade och välutbildade hästar som man får träna på, gör att man lär sig nya saker varje dag. Jag kommer att ta med mig massor av ny kunskap och erfarenhet härifrån, som jag kommer att ha nytta av i mina framtida studier och arbetsliv.

 

FLER NYHETER

Man är mer självständig än man tror
Man är mer självständig än man tror

Varberg: Att flytta hemifrån för att studera på annan ort kan vara skrämmande och läskigt, men också...

Läs mer »

Anna & Hanna med Erasmus+ i Holland
Anna & Hanna med Erasmus+ i Holland

Anna & Hanna går andra året på vår skola i Sigtuna.

Läs mer »

Drömmar skapas av hästskor
Drömmar skapas av hästskor

Använda, rostiga och förbrukade.

Läs mer »